Semper Altior” betekent “Steeds Hoger”. Anders gezegd: “Volg je droom en geef niet op!””

Toen ik nog een kleine jongen was wist ik al wat ik later zou worden. Ik twijfelde er niet aan dat ik later als een Formule 1 piloot door het leven zou gaan. Een ongeval en een opmerking van mijn ouders hebben er echter anders over beslist. Toen Jochen Rindt (de toenmalige Sebastian Vettel) op 5 september 1970 omkwam te Monza, vonden mijn ouders het hoog tijd om me ervan te overtuigen dat Formule 1 piloot worden niet hun wens was. Het was veel te gevaarlijk en bovendien veel te duur om zo’n carrière te ambiëren.

“Dan word ik maar gewoon piloot” was toen mijn prompte antwoord en in plaats van BRM’s, Ferrari’s en andere Lotussen, werden het nu Phantoms, Skyhawks, Mirages en Starfighters die mijn dromen bezochten, spoedig aangevuld met F14’s, F15’s en vooral de fascinerende F16 Fighting Falcon. Bijna dag op dag acht jaar later startte ik mijn studies aan de Koninklijke Militaire School om piloot te worden en in 1983 studeerde ik af als licentiaat in de militaire en luchtvaartwetenschappen en vervoegde ik de 83A “Semper Altior” promotie van leerling-piloten. Het was het begin van een 30 jarige carrière als F-16 jachtpiloot, vlieginstructeur, smaldeelcommandant, luchtvaartongevallenonderzoeker en stafofficier in de Belgische Luchtmacht en de NAVO.

Bij het uitvoeren van al mijn functies was er eenzelfde rode draad aanwezig: Hoe kunnen we de zaken naar een hoger niveau tillen. Eerst van mezelf als leerling-piloot om de steile leercurve te kunnen volgen en daarna als piloot om steeds meer opdrachten aan te kunnen, vervolgens als instructeur om mijn leerlingen op diezelfde curve tot succes te leiden, maar ook als “CO” (Commanding Officer) van het 5e Smaldeel, waar ik heel mijn team van piloten en ondersteunend personeel naar een hoger niveau van prestaties bracht na ingrijpende veranderingen en herstructureringen. Tenslotte als stafofficier waar ik naarstig werk maakte van meer vliegveiligheid en betere prestaties van de systemen en diensten waarvoor ik verantwoordelijkheid droeg. Het begeleiden van mensen en teams om steeds hoger te vliegen zijn voor mij, na al die jaren, een tweede natuur geworden.

Toen ik eind 2007 “op rust” werd gesteld, was het voor mij dan ook duidelijk dat mijn expertise, opgedaan door voortdurende herstructureringen en steeds opnieuw “do more with less”, ook belangrijk is voor commerciële of andere organisaties, die vandaag, door een aanhoudende wereldwijde crisis, met dezelfde dynamiek geconfronteerd worden. Vandaag moet je als ondernemer of manager steeds beter doen of voor je het weet is het gedaan met de pret.

Als je me vraagt naar mijn formule voor succes geeft ik je het volgende antwoord:

“Weet wat je wilt bereiken en vooral waarom dit voor jou belangrijk is. Want als je weet wat en waarom, kun je veel beter bepalen hoe je dit doel het best nastreeft en geef je niet zo gemakkelijk op!”

Waarom je onderneemt wordt bepaald door je visie en je missie. Het is de gouden draad die alles met elkaar verbindt. Het geeft leiding aan je onderneming en je team. Vanuit je missie kun je een strategie bepalen die voorschrijft wat je moet doen om deze missie te vervullen. Je strategie is een manier om aandacht te geven aan de risico’s die je missie omgeven en om deze te managen. Door tenslotte in te zetten op excellence kun je deze risico’s optimaliseren door op een positieve manier aandachtig te zijn voor je resultaten.

Elk individu, team, bedrijf of organisatie behaalt een resultaat en je kunt dit resultaat zien als een dynamische Zwitserse kaas. Hierbij kun je de kaas bekijken als de waarde die je met je team creëert en de gaten in de kaas als de gemiste kansen, fouten, gevaren en vermijdbare kosten. Sommige van deze gaten zijn klein, anderen zijn groot, maar elk gaatje heeft het potentieel om jouw organisatie schade te berokkenen, terwijl ze gelijkertijd ook het potentieel voor vooruitgang inhouden. Elk gaatje dat kaas wordt is immers meer gecreëerde waarde. Door consequent deze gaten aan te pakken creëer je een optimaal resultaat.

Deze principes heb ik gebundeld in een boek dat ik samen met Prof. Genserik Reniers (HUB, UA, TU Delft) geschreven heb. Het draagt de titel “Total Respect Management – excellent leidinggeven voor de toekomst (Lannoo Campus)” en gaat over respect voor mensen door excellent leiding te geven, respect voor winst voor je onderneming door risico management goed toe te passen en tenslotte respect voor de planeet door continu te streven naar verbetering.

Excellent zijn vandaag is prima, maar zonder continu verbeteren betekent dit slechts middelmatig zijn morgen. Als je duurzaam wenst te ondernemen zul je steeds hoger moeten vliegen. “Semper Altior” is vandaag de echte uitdaging waar bedrijven en organisaties voor staan en ik sta klaar om hen daarbij te helpen!

Peter Blokland